Streetfood Saté

Waar twee werelden samen komen, ontstaan er nieuwe mogelijkheden.

Elke familie in de Molukse en Indische keuken kent zijn/haar eigen recept. Met mijn familierecept heb ik veel geëxperimenteerd om dit deze in een moderner jasje te steken, heel stiekem natuurlijk, want ik was best bang voor de reacties van mijn moeder en tantes. Voor het vernieuwde recept hebben we een speciale bereidingswijze ontwikkeld. Ondanks de angst dat ik een draai om mijn oren van mijn moeder zou krijgen, ben ik blij om te kunnen mededelen dat mijn familie het eindresultaat hebben goedgekeurd! Kom bij ons langs om dit zelf te proeven!

ABOUT ME

Ik ben in 1979 in ’s-Hertogenbosch geboren en heb vijftien jaar in Rotterdam gewoond. Drie jaar geleden ben ik terug verhuisd naar mijn geboortestad. Hier ben ik begonnen met het concept van Simply Saté. Met een restaurantje op wielen bracht ik glimlachen op de gezichten van degenen die de saté aten.

Door mijn achtergrond van mijn Molukse vader en Indische moeder, is het niets geks dat ik van jongs af aan al druk bezig was met mijn eigen gerechten te maken. Ik ben van mijn moeders keukenhulp naar zelfstandig gerechten bereiden tot koken op feest- en verjaardagen gegaan. Ik wilde verder gaan dan alleen bij mijn familie en vrienden een glimlach op hun gezicht te toveren met mijn gerechten, dit moest gedeeld worden met veel meer mensen.

Ik hou van het proces van simpele producten om te toveren naar iets waarvan iedereen een glimlach op zijn gezicht krijgt, daar wordt ik zelf ook blij van. Nu na 20 jaar in de retail te hebben gewerkt, heb ik in 2020 eindelijk mijn droom werkelijkheid kunnen maken. Ik kan niet wachten op de vele lachende gezichten die ik mag verwelkomen!

ABOUT SIMPLY SATÉ

Alles bij Simply Saté is begonnen met saté van biologisch buikspek en halal kippendijen. Na succesvolle samenwerkingsverbanden met Garage Pompen & Verlouw, events zoals ‘De Kemping’ samen met de jongens van de Spijsbereiders en Jacques van Geffen van eetbar ‘DIT’ en ‘BUURT’ is het idee ontstaan om het concept verder uit te rollen, maar dan als een vaststaand restaurant.

Bij ons is het belangrijk dat we iedereen iets lekkers kunnen aanbieden. Door de verse producten die wij gebruiken, is dit mogelijk. We branden onze pinda’s en kruiden zelf om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de hoge standaarden die wij nastreven. Er wordt in onze keuken geen gebruik gemaakt van kunstmatige zoetstoffen, conserveringsmiddelen of geraffineerde suikers en willen we altijd weten waar onze producten vandaan komen, voor onze (h)eerlijke smaak. We grillen onze saté ook op een houtskool BBQ en dippen het daarna in een speciale marinade voor extra karamellisering en smaak. Onze finishing touch is niets anders dan passie en liefde (en goedkeuring van de familie) voor een smaakvol gerecht!